Zvuk kamena

Održana prva redovita skupština Udruge gospodarstvenika Posušja

Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2012. u 12:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Posušju održana Prva redovita Skupština Udruge gospodarstvenika Posušja.

Sjednici je od 28 redovitih članova Udruge nazočilo njih 19. Među gostima su bili ministar gospodarstva Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) Ivica Ćorić, predsjednik Općinskog vijeća Posušje Zdenko Bošnjak, još uvijek aktualni načelnik Posušja Petar Polić, novoizabrani načelnik Branko Bago te predsjednik Udruge "Zvuk kamena" Posušje Frano Oreč.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje Veljko Lončar koji je iznoseći prvu točku dnevnog reda podnio Izvješće o radu Udruge.Istaknute su brojne inicijative od kojih je jedna od značajnijih rad na povratku zemljišno-knjižnog ureda u Posušje. Ostvarena je suradnja po tom pitanju s općinskim načelnikom Polićem, održani su sastanci s ministricom pravosuđa ŽZH Borkom Herceg Lukenda, s čije je strane upućena inicijativa Federalnom ministarstvu pravde, a dogovara se i sastanak s predsjednikom Visokog sudskog vijeća Miloradom Novkovićem, kako bi se riješio ovaj za sve veliki problem, a pogotovo za gospodarstvenike, jer se sada za ZK izvadak mora do Širokog Brijega.

Naglašeno je kako Posušje već pedesetak godina nema valjanih zemljišnih knjiga. Pored ove inicijative Udruga radi na povratku Suda za prekršaje u Posušje te otvaranju odjela Općinskog suda u Posušju. Također je aktivno sudjelovala u pripremanju Odluke o komunalnoj naknadi u općini Posušje koja je usvojena na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća. Udruga surađuje s razvojnim agencijama HERAG I REDAH a posebno je istaknuta suradnja s Udrugom gospodarstvenika Vitez.

Predsjednik UO Udruge Marinko Šego iznio je Program rada za razdoblje listopad 2012.- ožujak 2013. Među konkretnim ciljevima djelovanja spomenut je nastavak suradnje s novoizabranim načelnikom i rješavanje pitanja oko izgradnje autobusnog kolodvora u Posušju, završetak poslovnih zona Osrdak i Vlake te uspostava zemljišnih knjiga.

Istaknuta je potreba informiranja i aktivnog uključenja u izradu Prostornog plana za općinu Posušje, iniciranje završetka vodoopskrbe na trasama prema Gracu, Viru i Zagorju te početak iste na području Rakitna te brojne druge važne teme.

Pored 28 redovitih članova Udruga je imenovala i četiri počasna člana, a to su fra Milan Lončar, Drago Bago, Častimir Mandarić i Jerko Boban.

Ističući značaj zajedničkog zalaganja pri rješavanju važnih pitanja u svom obraćanju nazočnima aktualni načelnik Petar Polić naglasio je kako je općina odradila svoj dio posla po pitanju povratka ZK ureda i Suda za prekršaje u Posušje te je poželio Udruzi uspjeh u daljnjem radu.

Na suradnju dviju udruga pozvao je i Frano Oreč , predsjednik Udruge Zvuk kamena .

Na kraju skupštine uručene su zahvalnice redovitim članovima Udruge, priopćeno je iz Udruge gospodarstvenika Posušja.

(Fena) iš

Kopirati
Drag cursor here to close