Sjednica vijeća

Održana Svečana sjednica OV Čapljina u povodu proslave Dana općine

Gospodarstvo / Flash | 04. 10. 2014. u 15:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana općine Čapljina održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina kojoj su nazočili brojni uzvanici iz cijele BiH i Republike Hrvatske.

Dan je započeo polaganjem vijenaca izaslanstva Općine Čapljina na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima diljem čapljinske općine.

Svečana sjednica održana je u prostorijama kina ''Mogorjelo'' u Čapljini, a započela je intoniranjem himne BiH i ''Lijepom našom'' u izvedbi muške klape ''Trebižat'', a minutom šutnje nazočni su se prisjetili svih onih koji su svoj život dali za Čapljinu i onih koji su ugradili sebe u izgradnju bolje Čapljine, a danas više nisu s nama.

Vrijedi istaknuti kako je ovoj sjednici nazočio veliki broj dužnosnika i uzvanika, kao što su premijer BiH Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Doma naroda PS BIH Dragan Čović, župan Splitsko-Dalmatinski Zlatko Ževrnja, predsjednik Vlade HNŽ Denis Lasić sa ministrima u Vladi HNŽ, Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša, načelnici općina Stolac, Neum, Čitluk, Mostar, Posušje, Grude, Široki Brijeg, Ljubuški, Metković i Ploče, i mnogi drugi.

Dopredsjedatelj OV-a Čapljina Pero Knežević na početku svečane sjednice pozdravio je sve nazočne, a onda je načelnik općine dr. Smiljan Vidić podnio izvješće o radu u proteklih godinu dana, ističući kako će navesti samo dio onoga što je Općina uradila jer bi nabrajanje svih završenih projekata potrajalo dosta dugo.

U nastavku poslušajte govor načelnika Vidića.

Kopirati
Drag cursor here to close