Stari grad

Otvara se koncept 'Urbanih tržnica' u Mostaru

Uspostava mobilnih prodajnih mjesta u Mostaru dio je podrške EU konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini (EU4AGRI).
Gospodarstvo / Flash | 08. 07. 2024. u 09:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram / Tepa

Otvaranje koncepta "Urbanih tržnica", mobilnih prodajnih mjesta u Mostaru, održat će se u utorak, 9. srpnja, u 9 sati u Ulici mala Tepa (ulaz u Stari grad).

Uspostava mobilnih prodajnih mjesta u Mostaru dio je podrške EU konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini (EU4AGRI) i predstavlja jedan u nizu događaja pod nazivom ''EU4AGRI razvija tržišnu infrastrukturu: Zajedno za ljepši grad".

"U Mostaru je projekt postigao značajne prekretnice, uspostavom 21 modularnog kioska za krajnje korisnike, 10 sklopivih stolova/mobilnih štandova za sezonske tržnice/ulične sajmove i spajanjem kioska na električnu mrežu. Također je uključivao obuku o marketingu, propisima o hrani, sanitarnom minimumu i sigurnom rukovanju proizvodima i prodaji, posebno tijekom pandemije covida-19", poručili su organizatori.

Kroz podršku EU lokalnim zajednicama, dodatno je ojačana infrastruktura i poljoprivredni razvoj Grada Mostara, doprinoseći poboljšanju kvalitete života njegovih građana. Inicijativa predstavlja ukupnu investiciju od 242.945 KM, od čega je 181.937 KM osigurala EU.

Kako je najavljeno, izjave za medije će biti upriličene u 9 sati, a obratit će se šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler, zamjenik rezidentnog predstavnika Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini Victor Munteanu, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić te Zejna Šanjević-Kussmaul, iz Udruženja žena "Univerzum"

Kopirati
Drag cursor here to close