ZoR HNŽ

Otvorena javna rasprava o Zakonu o radu u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2016. u 13:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključkom Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije od 28. travnja 2016. godine prihvaćen je Nacrt Zakona o radu, te utvrđena obveza Vlade HNŽ da prije utvrđivanja prijedloga provede Javnu raspravu u roku od 30 dana.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o radu bit će održana i u prostorijama Skupštine HNŽ, Ulica Jakova Baruha Španca b.b. Mostar, dana 10. lipnja 2016. godine u 10 sati.

''S ciljem što veće transparentnosti u postupku donošenju Zakona, pozivaju se mjerodavna tijela Županije, jedinica lokalne samouprave, Grada Mostara te svi zainteresirani da svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge dostave Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, kao predlagaču, putem e-mail adrese: (ministarstvo.zrss.hnz@mocable.ba) ili pismenim putem na adresu: Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, Ulica Stjepana Radića broj 3, 88.000 Mostar najkasnije do 10. lipnja 2016. godine'', priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

U obrazloženju donošenja Nacrta Zakona o radu u HNŽ-u, navedeno je kako je u Ustavu Federacije regulirano da Županijama pripadaju sve ovlasti koje nisu izričito dodijeljene federalnoj vlasti.

Primjerice, uvedena je odredba da će županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi posebnim propisom odrediti koje bolesti se smatraju težim bolestima, temeljem kojih se može ostvariti pravo na plaćeno, odnosno neplaćeno odsustvo, ukoliko je za te slučajeve radnik iskoristio plaćeno odsustvo tijekom godine.

Kopirati
Drag cursor here to close