nezadovoljstvo

Počela blokada teretnog prometa

Gospodarstvo / Flash | 15. 01. 2015. u 11:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport iz RS-a danas su u 12.00 sati blokirali carinski terminal i granični prijelaz u Gradišci za teretni promet želeći izraziti nezadovoljstvo Pravilnikom o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacijske kartice vozača, koji je stupio na snagu početkom ove godine.

I na Rači je u 12.00 sati bilo nekoliko prijevoznika koji su počeli s blokadom prometa.

Iz ovog udruženja očekuju da Vijeće ministara BiH razmatra i uvaži njihove zahtjeve, jer će u suprotnom, tvrde, do daljnjeg držati pod blokadom carinske terminale i granične prijelaze koji se nalaze na teritoriji RS.

U Gradišci je oko stotinu kamiona koji su raspoređeni na nekoliko lokacija, a očekuju se i da jedan broj njih dođe i iz Banja Luke, odakle su jutros krenuli u blokade.

Predsjednik Udruženja prijevoznika regije Gradiška Gligo Čikić potvrdio je u izjavi novinarima da se blokira samo teretni promet, ali ne autobusa i putničkih automobila. Najavljena je i blokada graničnog prijelaza u Gradini.

Prijevoznici traže stavljanje van snage za njih spornog pravilnika. Optužuju Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da je odgovorno za situaciju u kojoj se nalaze autoprijevoznici i da, kako tvrde, ugrožavaju njihova osnovna prava na rad i život od tog rada.

Inače, u BiH je od 1. siječnja na snazi Pravilnik o licenciranju za obavljanje međunarodnog prijevoza.

Kopirati
Drag cursor here to close