Srce, ruke i lopata

Počela rekonstrukcija Ulice kralja Tomislava

Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2012. u 15:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na rekonstrukciji nogostupa Ulice kralja Tomislava, na potezu od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira IV. do križanja s Rudarskom ulicom, počeli su danas, potvrdio je za Studio 88 Ivica Bošnjak inženjer u poduzeću "KTM Brina" d.o.o. Posušje.

Ugovor za rekonstruiranje nogostupa Ulice kralja Tomislava dodijeljen je poduzeću "KTM Brina" d.o.o. Posušje, a ugovor je vrijedan 353.579,85 konvertibilnih maraka. Nadzor nad radovima vrši poduzeće "Bemer" d.o.o. Mostar.

"Počet ćemo sa skidanjem gornjeg asfaltnog sloja i rubnjaka, nakon toga uslijedit će polaganje betonske kocke i ugrađivanje rubnjaka, parkovskih i uličnih", kazao je Ivica Bošnjak.

U priopćenju Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara ističe se kako bi danas trebalo početi skidanje gornjeg asfaltnog sloja i rubnjaka.

Ovo "danas" je naime bilo jučer. Spomenuti radovi imaju početak, koji doduše kasni, ali nemaju i kraj. Datum završetka radova je nepoznanica, kao ni alternativni režim prometa za vrijeme rekonstrukcije.

Novinari mostarskog radija pokušali su saznati od Odjela za urbanizam i građenje, što to obuhvaćaju ovi radovi i ono što je najbitnije za građane, datum završetka brujenja raznoraznih strojeva, no u dva dana kontaktiranja nismo uspjeli.

Tako se gospođa Vesna Glavaš, glavna i odgovorna osoba za projekt rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava pri Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara, oglušila na mnogobrojne pozive novinara.

Za radove na rekonstrukciji Ulice kralja Tomislava prethodno je potpisan okvirni sporazum sa izvođačem u trajanju od jedne godine. Radovi se financiraju od strane Vlade Federacije BiH iz programa GSM 2009./10.

Iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara napominju kako se uređuje i zeleni pojas. Trenutno se provode aktivnosti na uređenju korijenovog sistema platana u ovoj ulici.

Kopirati
Drag cursor here to close