Ljubuški

Poduzetnički inkubator odlična prilika za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2015. u 12:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i voditelj Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u izaslanstvu EU u BiH Martin Schieder otvorili su u petak u Zvirićima kod Ljubuškog poduzetnički inkubator, koji je izgrađen u sklopu projekta "Home grown business" koji financira Europska unija u iznosu od 499.705,05 eura kroz program IPA 2011.

Tom prigodom dvojica visokih dužnosnika izrazili su zadovoljstvo otvaranjem objekta, kazavši pritom kako će ova investicija unaprijediti gospodarstvo, kako Zapadnohercegovačke županije tako i FBiH.

Svečanosti otvaranja nazočili su i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, ravnatelj Razvojne agencije ZHŽ-a HERAG Ivan Jelčić te brojni gospodarstvenici i predstavnici društvenog života.

''U inkubatoru će u budućnosti biti smješteno oko 20 poduzeća, a u sklopu njega ostvarit će se potpora za nekih 200 poduzetnika kroz program mentorstva i kroz ostale aktivnosti koje su predviđene projektom'', kazao je Schieder, istaknuvši kako se očekuje da će projekt rezultirati i povećanjem broja tvrtki u Županiji za nekih pet posto.

''Sam objekt Poduzetničkog inkubatora je dobra prilika prije svega mladim ljudima koji tek počinju biznis, prilika poljoprivredncima da kroz različite vidove udruživanja dobiju poticaj korištenjem ovoga prostora po povoljnim uvjetima'', kazao je načelnik Ljubuškog, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Poduzetnički inkubator predstavlja prvu investiciju u Poslovnu zonu Zvirići što će pridonijeti privlačenju drugih investitora te povećanju zapošljavanja u Zapadnohercegovačkoj županiji i razvoju malog i srednjeg poduzetništva.

Cilj je projekta izgradnja i poboljšanje operativnog okvira za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj lokalne poslovne infrastrukture i usluga.

Projekt provodi Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke – HERAG, u suradnji sa svojim partnerima: Vladom Županije zapadnohercegovačke, Općinom Ljubuški, Udrugom gospodarstvenika Posušje te Udrugom poljodjelaca u Županiji zapadnohercegovačkoj

Kopirati
Drag cursor here to close