Zakon

Porezi: Platite pola, pola se prašta

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2015. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma danas je utvrdilo da je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usuglašen s Ustavom i pravnim sustavom BiH, te podržala principe predloženog zakona.

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o prekršajima, koji je utvrđen na inicijativu Uprave za neizravno oporezivanje BiH, bilo bi omogućeno osobi protiv koje je izdan prekršajni nalog da plaćanjem polovine izrečene novčane kazne u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga bude oslobođen plaćanja druge polovine kazne.

Drugom izmjenom predviđa se da u slučajevima kada se utvrdi da za prekršaj neizravnih poreza kažnjeni izbjegne platiti novčanu kaznu ili mjeru naplate protuvrijednosti robe izrečene rješenjem suda, sud od UNO zatraži provođenje postupka prinudne naplate.

Predložene odredbe, kao se navodi u obrazloženju zakona, od izuzetnog su značaja za prikupljanje financijskih sredstava koja se uplaćuju na Jedinstveni račun za koji je odgovoran UNO.

U Republici Srpskoj i FBiH od prošle godine na snazi je mogućnost plaćanja polovine kazne u roku od osam dana, što je dalo dobre rezultate, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close