Moj je život Švicarska

Potpisan Sporazum o redovitom zračnom prometu između Švicarske i Bosne i Hercegovine

Gospodarstvo / Flash | 22. 09. 2015. u 14:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su u Sarajevu ministar komunikacija i prometa u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Slavko Matanović i veleposlanik Švicarske u Bosni i Hercegovini Heinrich Maurer u ime Švicarskog federalnog vijeća, potpisali Sporazum o redovitom zračnom prometu između Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Ovaj Sporazum je rezultat uspješno okončanih pregovora dvije države i sveobuhvatno uređuje međudržavne odnose zračnog prometa.

Sporazum omogućuje zrakoplovnim prijevoznicima obje zemlje uspostavu izravnih zračnih linija između Švicarske i BiH, osiguravajući im pristup ovim tržištima sukladno propisima za obavljanje zračnog prometa.

Zaključivanjem ovog Sporazuma stvoren je pravni okvir koji ispunjava trenutačne ali i buduće potrebe civilnog zrakoplovstva.

Švicarski međunarodni zrakoplovni prijevoznik SWISS od travnja 2015. godine izravno prometuje iz Sarajeva za Zurich i Ženevu.

Od listopada SWISS će letjeti tri puta tjedno iz Sarajeva za Zurich i jednom tjedno za Ženevu.

Zrakoplovna kompanija WIZZ Air također je uspostavila izravne letove između Švicarske i BiH, na relaciji Tuzla – Basel, koji se obavljaju dva puta tjedno.

Kopirati
Drag cursor here to close