JIE

Potpisan ugovor s Advent International i EBRD o kupovini Hypo Group Alpe Adria

Gospodarstvo / Flash | 23. 12. 2014. u 12:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki fond "Advent International" i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su u ponedjeljak ugovor o kupovini Hypo Group Alpe Adria mreže koja posluje u jugoistočnoj Europi, priopćili su iz Odjela za marketing i korporativne komunikacije Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar.

Mreža koja posluje u jugoistočnoj Europi obuhvata šest bankarskih holdinga u pet zemalja (Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori).

Hypo mreža iz JIE uslužuje 1,15 milijuna klijenata kroz 245 poslovnica. Ukupna bilanca stanja iznosi 8,4 milijardi EUR.

Kako je priopćeno, prodaja mreže nacionalizirane austrijske bankarske grupacije Hypo Alpe-Adria-Bank International, koja posluje u jugoistočnoj Europi, predstavlja naknadno provođenje odluke o pomoći Europske unije od 03.09.2013. godine.

S novim vlasnikom Hypo Group Alpe Adria bankarska grupacija neće više imati ograničenja u svom poslovanju, što Hypo Grupi Alpe Adria daje nove izglede za rast.

Početna kupoprodajna cijena iznosi do 200 milijuna EUR, ovisno od financijskih rezultata ostvarenih u 2014. i 2015. godini. Usuglašeno je da se uloži minimalno 50 milijuna EUR.

Linije refinanciranja u iznosu od preko 2,2 milijarde EUR Hete Asset Resolution ostaju u mreži banaka koja posluje u JIE i vraćat će se u narednim godinama.

Očekuje se da će se transakcija i proces prodaje završiti do sredine sljedeće godine i ista je predmet odobravanja od strane regulatora i Europske unije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close