Napredna Srpska

Povući odluku o poskupljenju struje u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2015. u 11:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Stranke Napredna Srpska danas su izrazili protivljenje poskupljenju električne energije u RS-u te apeliraju na nadležne da se ta odluka hitno povuče. Smatraju da su građani RS u velikoj mjeri osiromašeni i da će im ovakva odluka predstavlja dodatni teret.

''Napredna Srpska s pravom pita kakve koristi može da ima „Elektroprivreda Republike Srpska“ od ovog poskupljenja, kada znamo da velika većina građana RS nema mogućnosti da zadovolji i osnovne egzistencijalne potrebe'', stoji u saopćenju iz ove stranke.

Prijedlog ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića, da se usvoji program subvencioniranja i zaštite socijalno ugroženih kategorija, koje poskupljenje ne bi trebalo pogoditi, nije rješenje jer, kako navode, većina građana Republike Srpske spada u tu kategoriju, tako da za Stranku Napredna Srpska najbolje rješenje je da se ta odluka poništi.

Regulatorna agencija za energetiku RS-a nedavno je donijela odluku o poskupljenju električne energije u RS,od 1.srpnja, i to za 9,4 posto za domaćinstva.

I stranke Saveza za promjene u RS su zatražile da se odmah poništi odluka o poskupljenju struje u RS-u, a najavili su i prikupljanje potpisa za posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a kojom bi se odbila odluka o povećanju cijene električne energije u RS-u. Ovaj savez je i protiv privatizacije "Elektroprivrede RS“.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić je kazao da ne mogu građani RS-a plaćati "ogromno rasipništvo i kriminal koji se događaju u 'Elektroprivredi RS', čijim suzbijanjem bi bilo prostora za pojeftinjenje, a ne poskupljenje struje“.

Nakon sastanka predsjednika stranaka koji čine Savez za promjene: Mladena Bosića (SDS), Mladena Ivanića (PDP), Dragana Čavića (NDP), Milanka Mihajlice (SRSRS) i poslanika Napredne Srpske Gorana Đorđića, Bosić je upozorio da bi prodaja elektroenergetskog sektora RS-a, koji je njen najveći resurs u RS-u, značila da se i buduće generacije u RS-u ostavljaju bez ikakvih resursa.

I predsjednik NDP-a Dragan Čavić je upozorio i na moguće prosvjede, ukoliko se u parlamentu RS-a ne izbore da se cijena električne energije u RS-u ne poveća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close