Ron Van Rooden

Predsjedatelj Bevanda razgovarao s novim šefom Misije MMF-a za BiH

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2012. u 11:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajni posjet šefa Misije MMF-a za BiH Costasa Christuoua i predstavnika MMF-a u BiH Milana Cuca.

Tom prilikom, predsjedatelj Bevanda se zahvalio za suradnju i potporu te istaknuo zadovoljstvo profesionalnim odnosom prema građanima i prema državi Bosni i Hercegovini.

''U dva navrata smo počinjali i uspješno završavali pregovore. Vaš doprinos tome je nemjerljiv. Naši pregovori su bili teški, ali su vođeni uz obostrano uvažavanje i vaše posebno zalaganje da nam pomognete. Nadam se da ovaj aranžman koji smo zaključili neće imati sudbinu prošlog i da će ozbiljnost svih sudionika na političkoj sceni biti na puno višoj razini'', rekao je tijekom susreta predsjedatelj Vjekoslav Bevanda.

Costas Christou se zahvalio predsjedatelju Bevandi na dugogodišnjoj suradnji i naglasio da je njegov doprinos u oba dogovorena aranžmana bio jedan od odlučujućih faktora za dobivanje pozitivnog mišljenja.

''Vi ste imali jako težak posao i bili ste osoba koja je sve dogovorene aktivnosti morala koordinirati i realizirati. U velikoj mjeri, zahvaljujući vašem profesionalizmu i odanosti funkciji koju obavljate, mi danas možemo vidjeti stabilnu makroekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini. U ime svih dosadašnjih misija upućujem vam iskrenu zahvalnost'', rekao je Christou.

On je tom prilikom predstavio novog šefa Misije MMF-a za BiH Rona Van Roodena, te podsjetio da će prvi pregled aranžmana početi 7. studenoga.

Predsjedatelj Bevanda je upoznao goste s radom na pripremi proračuna za 2013. godinu i naglasio značaj donošenja globalnog fiskalnog okvira. Rekao je da će tehničke podloge za pripremu prvog pregleda aranžmana biti kvalitetnije u odnosu na prethodno razdoblje i da će državna razina ispoštovati sve što je sadržano u Pismu namjere.

Predsjedatelj Bevanda je gospodinu Van Roodenu poželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i najavio punu potporu i suradnju u provedbi dogovorenih obveza iz Pisma namjere.

Kopirati
Drag cursor here to close