600 izlagača

Predstavljen Međunarodni sajam 'Iintervitis Interfructa 2013'

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2012. u 10:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sajam tehnologija za vino, voće, sokove i alkoholna pića "Intervitis Interfructa 2013", koji će se održati od 24. do 27. travnja 2013. u Stuttgartu, predstavljen je danas u prostorijama federalne Gospodarske komore u Mostaru.

Riječ je o najvažnijem tehnološkom sajmu na svijetu za vinare, voćare, proizvođače voćnih sokova i žestokih alkoholnih pića, a spomenuti sajam se održava svake treće godine, kazao je glasnogovornik sajma Thomas Brandl.

Organizatori sajma, Njemačka udruga vinogradara i Stuttgartski sajam, očekuju više od 600 izlagača i oko 40 tisuća stručnih posjetitelja iz cijelog svijeta.

Generalni tajnik Njemačke udruge vinara Rudolf Nickenig kazao je u izjavi novinarima kako je Njemačka najveći uvoznik vina na svijetu, a njemački potrošači su zainteresirani za upoznavanje novih tržišta. Istaknuo je kako vina iz BiH nisu toliko poznata u Njemačkoj, ali da su ljubitelji vina spremni za kušanje novih vina iz novih regija, s novim okusima.

"Veoma je važno da proizvođači vina imaju nove tehnologije, koje će biti na svjetskoj razini i onda mogu parirati svjetskim proizvođačima. Zato vam preporučujemo da dođete na sajam i na kongres vinogradara. Dakle, to nisu samo strojevi i uređaji koje ćete tamo vidjeti već je to prigoda za razmjenu iskustava i informacija s kolegama iz branše", poručio je bh vinogradarima generalni tajnik Njemačke udruge vinara Rudolf Nickeing.

Istaknuo je kako su teme kongresa vinogradara promjena klime, upravljanje vodom, optimalizacija kvaliteta i sl. Njemački kongres vinogradara pruža međunarodnim stručnjacima vrhunski presjek znanosti i prakse.

"Sajam je za mnoge proizvođače vina, naročito iz istočne i jugoistočne Europe, obvezan termin u njihovom kalendaru tako da imamo posjetitelje iz Češke, Slovačke, Ukrajine Bugarske, Hrvatske, Srbije, ali iz BiH još uvijek ne i zbog toga smo danas tu", istaknuo je glasnogovornik sajma Thomas Brandl.

Kopirati
Drag cursor here to close