Posjet

Predstavnici vlade Srbije dolaze pripremiti teren za ulaganje u Srebrenicu

Gospodarstvo / Flash | 17. 02. 2016. u 20:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković u izjavi za Fenu rekao je da će u petak Općinu Srebrenica posjetiti ekspertni tim Vlade Srbije.

"Posjeta ovog tima je organizirana radi dogovora o realizaciji ključnih projekata za našu općinu i koji će biti realizirani u narednom periodu. Oni će obići lokacije na kojima će se izvoditi radovi", kazao je Feni načelnik Duraković.

Tim Vlade Srbije trebao bi zajedno s kolegama iz srebreničke općine raditi na izradi projektne dokumentacije za projekte koje će realizirati Općina Srebrenica, a financirati Vlada Srbije.

Vrijednost projekata koji će biti realizirani je tri milijuna eura, a Srbijanska vlada je obećala sredstva tijekom investicione razvojne konferencije koja je održana u studenom prošle godine.

Projekti koje će Vlada Republike Srbije financirati su rekonstrukcija putne infrastrukture glavne prometnice užeg dijela grada, izgradnja porušenog mosta i pristupne prometnice na jezeru Perućac, regulacija korita rijeke Križevice, izgradnja objekta dječjeg vrtića u Srebrenici i proširenje industrijske zone Potočari.

Nedavno je održana 26. redovna sjednica Skupštine općine Srebrenica, na kojoj su odbornici usvojili Olduku o usvajanju liste priritetnih projekata na području općine Srebrenica koji će se financirati sredstvima prikupljenim Investiciono - razvojnom konferencijom Srebrenica 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close