Skupština HNŽ-a

Proračun HNŽ ništa spektakularno: SDP i DF najavili blokadu

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 12:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici u Mostaru razmatraju Prijedlog proračuna HNŽ-a za 2016. godinu u iznosu od 190 milijuna konvertibilnih maraka.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg u izjavi za medije izrazio je nadu kako će Prijedlog biti danas usvojen što bi značilo da je proračun za iduću godinu prvi put usvojen prije konca tekuće godine.

''Ono što je najvažnije je da smo zadržali temeljnu opredijeljenost Vlade, a to je da proračun bude uravnotežen, stabilizacijski i održiv u okviru postojećih fiskalnih okolnosti'', kazao je Herceg.

Ministar financija u Vladi HNŽ-a Adnan Faladžić pojasnio je kako je proračun smanjen u odnosu na prošlu godinu za 3 milijuna KM. Po njegovim riječima, proračun je realan, a što je najvažnije prihodi su u realnim okvirima.

Zastupnik iz SDP-a BiH Aner Žuljević izjavio je kako prijedlog proračuna nije razvojni, da su poticaji za poljoprivredu smanjeni, te da nijedan amandman opozicije nije usvojen.

''Proračun nije onakav kakvog su najavljivali, kreće se u granicama proračuna od prošle godine. Nismo vidjeli ništa spektakularno što je i bilo za očekivati. Sam prijedlog proračuna nije ni razvojni on je vegetirajući i bez obzira na to koja je Vlada trenutno on se uvijek kreće u intervalima prijašnjeg proračuna. Mogu reći da mi danas vjerojatno nećemo podržati proračun'', kazao je Žuljević u izjavi za novinare.

Zastupnici DF-a istaknuli su kako neće podržati prijedlog proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close