Bosnian Wand Airlines

Put za Amsterdam planirala firma koja nije avioprijevoznik

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2015. u 19:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH nije izdala Potvrdu zračnog operatera (Airline Operator Certificate - AOC) za kompaniju 'Bosnian Wand Airlines'.

Direkcija za civilno zrakoplovstvo (BHDCA) danas je utvrdila da spomenuta aviokompanija nema Potvrdu zračnog operatera (Airline Operator Certificate - AOC), izdanu od strane Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, koja je neophodan uvjet za obavljanje zračnog prijevoza putnika i robe u komercijalne svrhe, piše novinska agencija Patria.

Mediji su posljednjih dana najavili letove ove kompanije, ali iz BHDCA kažu da je zahtjev za planirani let, koji je najavljivan za 9. siječanj iz Sarajeva za Amsterdam, a koji je otkazan, dobila aviokompanija Hermes Airlines iz Grčke, a ne kompanija 'Bosnian Wand Airlines'.

''Ova kompanija je registrirana u BiH i sjedište joj je u Sarajevu. Nemam mnogo informacija osim one da mi imamo s njima ugovor o zakupu prostorija na Aerodromu i imamo ugovore o hendlingu i lendingu (slijetanje i uzlijetanje), kaže Ivica Veličan direktor Međunarodnog aerodroma.

Kako saznaje Patria vlasnik ove misteriozne kompanije je Iračanin, a imaju gotovo 30 zaposlenih.

Bosnian Wand Airlines objavio i natječaj za slobodna radna mjesta za posao kabinskog osoblja. Putem agencije Posao.ba BWA je raspisao natječaj za ukupno 28 članova kabinskog osoblja, te menadžera za odnose s javnošću, IT stručnjaka, certificiranog računovođu i tajnicu, ali aplikantima nije bila dostupna adresa i kontakt poslodavca, već se aplikacija slala direktno agenciji.

Inače, prvo registriranje ove kompanije bilo je u Tuzli. Ova kompanija se za sada nije oglasila.

Kopirati
Drag cursor here to close