Prosvjed bježanjem iz BiH

Radnici na putu iz BiH: Prenoćit će u Srebreniku, sutra nastavljaju prema Orašju!

Gospodarstvo / Flash | 24. 12. 2014. u 13:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Fabrike obuće "Aida“, "Livnice“ i "Dite“, kojima su se jutros pridružili i radnici "Konjuha“ na putu prema Orašju, trenutno se nalaze na Previlama, općina Srebrenik.

''Dok ne dođemo na granicu ne znamo šta nas čeka. Ali ako nam ne budu dali da prođemo, mi ćemo sjediti na granici. Morat će neko nešto, valjda, da riješi za nas'' kaže u izjavu za Agenciju Fena Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće "Aida“.

Navodi da će radnici večeras prenoćiti u Srebreniku.

''Crveni križ nam je, kako smo doznali od Sindikata “Konjuha”, osigurao prenoćište, a ujutro krećemo dalje. Kada dođemo u Srebrenik, znat ćemo detaljnije informacije'' odaje Užičanin.

Crveni križ Srebrenik je dobio dozvolu od tamošnjeg načelnika za smještaj radnika iz Tuzle.

''Smjestit ćemo ih u sportsku dvoranu. Crveni križ će, koliko bude u mogućnosti, angažirati svoje volontere i odnijeti pokrivače i čaj radnicima. Intervenirat će i Civilna zaštita, kao i službenici iz MUP-a'' kazali su Agenciji Fena u CK Srebrenika.

Radnici propalih tvrtki krenuli su jutros prema graničnom prijelazu Orašje u namjeri da, kako su najavili, napuste BiH, a nakon što vlasti nisu mogli ispuniti njihove zahtjeve.

Kopirati
Drag cursor here to close