Rekonstrukcija

Raspisan tender za revitalizaciju tvrđave Kastel

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2012. u 12:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu pripremljene dokumentacije raspisan je tender za odabir izvođača radova na rehabilitaciji banjalučke tvrđave Kastel "Cjeline 9 - Istorijski muzej i istočno dvorište" od Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Grad Banja Luka je putem programa IPA 2011. dobio sredstva za rekonstrukciju i remodelaciju "Cjeline 9 - Istorijski muzej i istočno dvorište", u okviru tvrđave Kastel, za koji je u proteklom razdoblju započeo proces implementacije te izrađena dokumentacija za potrebe javne nabavke za izbor izvođača radova i nadzor nad izvođenjem radova.

Navedena dokumentacija je dobila saglasnost i Zavoda za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa Republike Srpske.

Radovi za koje se traži ponuda uključuju građevinske radove za kompletnu Cjelinu 9, i to: konstruktivnu stabilizaciju bastiona i zidova jugoistočnog dijela tvrđave, rekonstrukciju dijelova zidova i bastiona koji nedostaju u jugoistočnom dijelu tvrđave, restauraciju "Kamene kuće", koja uključuje i zamjenu krovnog pokrova, te konstruktivnu stabilizaciju postojećeg poda i adaptaciju enterijera za novu namjenu - Istorijski muzej.

Rok za predaju dokumentacije je 11. prosinac, a razdoblje za izvođenje radova je dvije godine od potpisivanja ugovora.

Početak radova planiran je za iduću građevinsku sezonu, navode u Odsjeku za razvoj, europske integracije i investicije Administrativne službe Grada Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close