Ode bašta

Ruši se ljetna terasa diskoteke Golden Cube

Ljetna terasa diskoteke Golden Cube na kojoj su radovi započeli početkom travnja prošle godine ipak neće ugledati svjetlo dana.
Gospodarstvo / Flash | 10. 06. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Metalna konstrukcija na Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, koja je bila postavljana i tijekom inspekcije, ipak će se rušiti, saznaje portal Bljesak.info.

Naime, ljetna terasa (od 500 četvornih metara) diskoteke Golden Cube na kojoj su radovi započeli početkom travnja prošle godine ipak neće ugledati svjetlo dana.

"Obavljen je razgovor s investitorom i usmeno im je rečeno da uklone metalnu konstrukciju. Ako sami ne uklone dogovoreno, ide se u postupak", potvrdila je za Hercegovina.info načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić.

Podsjetimo, u srpnju 2017. kada je objavljeno da će Hrvatski dom herceg Stjepana Kosače dobiti diskoteku potvrđeno je kako je investitor upravo Kosača.

Tada je navedeno kako će Kosača i tvrtka Cube 44 d.o.o. iz Mostara ostvariti uzajamnu korist, pa su tako iz najveće kulturne ustanove Hrvata u BiH naveli kako će njihovim prostorima voziti liftovi.

"Sve radove, sukladno ugovoru o zakupu s pripadajućim aneksima te ugovorom o građenju snosi tvrtka Cube 44 d.o.o. iz Mostara, kao zakupoprimac poslovnog prostora. Uz to, pored plaćanja zakupnine, temeljem ugovora, zakupoprimac je dužan izvršiti i određene infrastrukturne radove u samom objektu Kosače. Na taj način isfinancirat ćemo izgradnju dizala za unos scenske opreme, rekonstruirati dio mokrih čvorova unutar zgrade, izraditi fasadu na novom dijelu objekta i promijeniti dio dotrajalih otvora na zgradi", kazao je tada za bljesak.info ravnatelj HD Herceg Stjepan Kosača Danijel Vidović.

Četiri godine kasnije liftova nema ni na vidiku, a ni građanima bitnih vanjskih promjena koje su najavljivane.

Podsjetimo, u ranijem izvještaju koji je dostavljen portalu Bljesak.info navodi se kako je Hrvatski dom herceg Stjepana Kosače u 2020. godini ostvario 515.881,22 KM prihoda.

Što se dogodilo s liftovima, ali i novcem od zakupnine prostora koji je trebao biti namijenjen u te svrhe javnosti nije poznato.

Čini se kako liftovi za unos scenske opreme ipak nisu bili prioritet Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close