Nova linija Flydubaija

Sarajevo i Dubai povezani izravnim letom

Gospodarstvo / Flash | 15. 12. 2014. u 15:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aviokompanija 'Flydubai' sa sjedištem u Dubaiju nedavno je pokrenula liniju na relaciji Dubai - Sarajevo - Dubai.

Ta ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje aviokompanija najavila širom centralne i jugoistočne Europe, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje s Dubaijem i širom regijom, putem drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai Internationala, istaknuto je danas na konferenciji za medije.

Viši potpredsjednik komercijalnog odjela u Flydubaiu Jeyhun Efendi kazao je da je od pokretanja poslovanja u 2009. godini, Flydubai stvorio mrežu od 86 destinacija i otvorio 54 nove linije koje prethodno nisu imale direktne letove za Dubai, a samo tijekom 2014. pokrenuo je 23 nove rute.

Flydubai je, po njegovim riječima, osnovan da bi stvorio nove mogućnosti za putovanje, turizam i trgovinu i da bi poboljšao povezivanje između Dubaija i ostatka Bliskog istoka, zemalja Zaljeva, Afrike, Kavkaskog regije, Centralne Azije, Europe i indijskog potkontinenta.

Efendi je dodao da je ova kompanija usmjerena na isporuku pristupačnih, udobnih i pouzdanih putničkih opcija na tržištima koja su bila nedovoljno opslužena i da je to potaknulo pokretanje njihovih letova prema Sarajevu, kao i prema četiri nove dodatne evropske rute (Bratislava, Zagreb, Prag, Sofija).

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić izrazio je uvjerenje da će nova aviolinija biti kurentna jer je to linija koja će povezati dvije prijateljske zemlje i grada, te omogućiti i daljnja poslovna povezivanja.

Ujedno se, kako je dodao, otvaraju mogućnosti i za naše firme da mogu jednostavnije ostvariti poslovnu komunikaciju prilike za nove investicije, kao i za pozicioniranje Sarajeva kao poželjne turističke destinacije u tom dijelu svijeta.

Predsjednik Turističke zajednice KŽ-a Midhat Kulo kazao je da Sarajevo posljednjih nekoliko godina u svjetskim okvirima postaje značajna turistička destinacija s preporukama nekoliko vodećih svjetskih turističkih operatera i magazina.

Otvaranje direktnog leta Sarajevo - Dubai, po njegovim riječima, predstavlja poticaj turističkoj industriji u Sarajevu i BiH jer naša turistička ponuda, posebno u zimskom periodu, može biti jako interesantna za turiste iz UAE.

Flydubai će imati dva direktna leta tjedno između Dubai International Terminala 2 i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja posjetiteljima nudi različite atrakcije i iskustva, uključujući međunarodna sportska i glazbena događanja, a ima za cilj privući 20 milijuna turista do 2020. godine, kada će grad Dubai biti domaćin izložbe Expo.

Kopirati
Drag cursor here to close