SASE: Nije bilo nepravilnosti na aukciji za dionice Bosnalijeka

Gospodarstvo / Flash | 28. 10. 2016. u 12:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska burza (SASE) izvršila je 10. listopada neposredni nadzor kod profesionalnih posrednika koji su sudjelovali na aukciji za dionice Bosnalijeka d.d. Sarajevo kojim je utvrđeno da u predmetnom slučaju nije bilo kršenja pravila Burze koja reguliraju uplatu sredstava prije izvršenja naloga unosom u Burzanski sustav trgovine.

Iz SASE-a navode da je utvrđeno da je uplata sredstava za kupovinu vrijednosnih papira u oba slučaja urađena u skladu sa Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH, pravilima Burze, te pravilima poslovanja profesionalnih posrednika koji su dobili suglasnost nadležnog regulatora.

Shodno tome, obustavljen je postupak protiv članova burze, "SEE Investment Solutions" d.o.o. Sarajevo i "VGT Broker" d.o.o. Visoko.

SASE je 7. listopada 2016. pokrenula postupak izvanrednog nadzora vezano za ispitivanje okolnosti izvanredne aukcije za dionice Bosnalijeka d.d. Sarajevo, kako bi bilo utvrđeno da li su prilikom sudjelovanja na izvanrednoj aukciji prekršena pravila burze koje reguliraju uplatu sredstava prije izvršenja naloga.

Nakon isteka roka za dostavljanje primjedbi na zapisnik o obavljenom nadzoru, urađena je analiza dokumentacije i izjava sudionika na izvanrednoj aukciji, priopćeno je iz Sarajevske burze.

Kopirati
Drag cursor here to close