Gospodarska komora

Seminar o politici konkurencije održan u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2016. u 22:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska komora FBiH u suradnji sa projektom EUCOMP 'Podrška provođenju propisa u oblasti konkurencije u BiH i dalje jačanje konkurencijske politike, uključujući i komponentu državne pomoći', organizirala je seminar na temu 'Prava i politika konkurencije' u svojim prostorijama u Mostaru.

Glavni ciljevi projekta su jačanje institucionalne strukture kojom se uređuje oblast tržišnog natjecanja u EU, jačanje suradnje između Konkurencijskog vijeća BiH i vladinih institucija, i upravo putem ovakvih seminara, i dizanje razine svijesti o pravu i politici konkurencije u EU.

Sudionicima su se obratili potpredsjednik Gospodarske komore FBiH dr.sc. Marko Šantić, zatim predsjednica Konkurencijskog vijeća BiH Arijana Regoda Dražić i član Gordana Živković, a sa samom tematikom je sudionike upoznao Andrej Plahutnik, višegodišnji direktor Agencije za konkurenciju Republike Slovenije, i vođa različitih projekata koji su se odnosili na potporu institucijama za zaštitu konkurencije.

Interes i odaziv sudionika je bio jako dobar što je pokazatelj razvijenosti svijesti i zanimanja gospodarskih subjekata i regulatornih organa iz naše regije kako za način ponašanja na tržištu, prirodu tržišnog natjecanja i prednostima konkurentskog tržišnog okruženja, tako i za način borbe protiv korupcije, kartela i zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Budući da stručnjaci predavači imaju bogato praktično iskustvo, kako u realnom sektoru, tako i u provođenju pravila konkurencije, to je pogodovalo interaktivnom sudjelovanju, te je seminar izuzetno pozitivno prihvaćen od strane sudionika.

Osim seminara održanih u Sarajevu i Mostaru, PGKFBiH također organizira i seminar na istu temu 1. veljače 2016. godine u Vitezu.

Kopirati
Drag cursor here to close