Koferencija Kvalitete BiH

Sigurnost informacija postaje sve važniji aspekt poslovanja

Gospodarstvo / Flash | 09. 11. 2012. u 17:44 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Čapljini završena dvodnevna konferencija Kvaliteta u BiH, a tema drugog dana konferencija bila je "Kvaliteta kao ključni faktor poslovanja".

U sklopu navedene teme najviše riječi bilo je o ljudskim resursima, sigurnosti informacija i poticajima za uvođenje sustava kvalitete.

U vezi s tim istaknuto je da sigurnost informacija postaje sve važniji aspekt poslovanja. Primjene principa iz standarda za upravljanje kvalitetom kao što je ISO 9001 mogu pomoći organizacijama da očuvaju povjerljivost, integritet i dostupnost informacija o poslovanju.

Na konferenciji su prikazana i iskustva organizacija koje su već certificirale sustav za upravljanje sigurnošću informacija u skladu sa standardom BAS ISO 27001.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Ministarstvo privrede Zeničko-dobojske županije prisutnima su prezentirali dosadašnje i planirane poticaje ovih ministarstava za mala i srednja poduzeća. Tom prezentacijom ujedno je i okončana konferencija.

Konferenciju je organizirala Asocijacija za kvalitet u BiH, kao nacionalni predstavnik BiH u Europskoj organizaciji za kvalitetu, u suradnji sa Privrednom štampom d.o.o. Pokrovitelji projekta su Vanjskotrgovinska komora BiH i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, a zlatni sponzor BH Telecom.

Kopirati
Drag cursor here to close