Minimalna osnovica u BiH

Sindikat državnih službenika nezadovoljnan nacrtom proračuna

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2015. u 15:13 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnica Sindikata državnih službenika i namještenika Srednjobosanske županije (SBŽ) Refija Kulašin izjavila je kako je ovaj sindikat nezadovoljan nacrtom proračuna o kojem danas raspravlja županijska Skupština te je upozorila kako sindikat nije konsultiran pri njegovoj izradi.

Kulašin je upozorila na ugrožavanje prava državnih službenika i namještenika koje se ogleda, kako je kazala, i u činjenici da je osnovica za isplatu plaća 250 KM, što je, prema njenim riječima, najniži iznosu u Federaciji.

Naglasila je i kako postoje sudske presude prema kojima dug po osnovu regresa, toplih obroka i putnih troškova za državne službenike i namještenike iznosi 18 milijuna KM te je naglasila kako nisu isključene nove tužbe, što će dodatno opteretiti županijski proračun.

Reagirajući na ovo izlaganje, predsjednica Kluba Bošnjaka Halima Crnica (SDA) je istaknula da sindikati trebaju biti svjesni da ne smije sve stati zbog regresa nego da je najbitnije osigurati redovnu isplatu plaća.

Predsjednica Kluba Hrvata Lidija Bradara (HDZ BiH) kazala je kako razumije nezadovoljstvo sindikata, ali da oni trebaju imati u vidu kakva su primanja uposlenika u realnom sektoru, kao i to da veliki broj ljudi "jedva sastavlja kraj s krajem".

Kopirati
Drag cursor here to close