Dva tjedna prosvjeda

Smrznuti Božić pred Lijanovićima: Nećaci optužuju strica Jerku

Gospodarstvo / Flash | 26. 12. 2014. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi ne odustajemo'', poručili su promrzli radnici portalu Bljesak.info koji već točno dva tjedna prosvjeduju ispred središnjice mesne industrije Lijanovići na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, bivši radnici tvrtke Lijanovići, te mnogih drugih tvrtki koje su se povezivale s radom nekadašnje mesne industrije traže isplatu zarađenih plaća i doprinosa.

Ovaj Božić su dočekali uz vatru i pod šatorom na Visokoj Glavici, poručivši kako, iako ne nailaze na suosjećanje okoline kakvo bi trebali, žele ustrajati u svom konačnom cilju, a to je isplata zakašnjelih plaća.

''Moraš biti umjetnik pa uništiti nešto ovakvo (op.a. tvrtku Lijanovići)'' izjavio je jedan radnik.

Radnike, koje su na Badnjak neke tvrtke i širokobriješki franjecvi darivali hranom i pićem, posjetili su i Stipe Ivanković Lijanović mlađi i Ivan Ivanković Lijanović, inače nećaci Jerke Ivankovića Lijanovića.

Zanimljivo je, potvrdili su nam radnici, kako su nećaci optužili federalnog ministra da je uključivanjem u politiku uništio poduzeće.

Podsjećamo, prosvjed je počeo 12. prosinca, a nakon što im se nitko nije obratio, radnici su odlučili kampirati pred poduzećem. Jerko Ivanković Lijanović poručio je pak iz Sarajeva, kojeg ne smije napustiti zbog sudske zabrane, kako suosjeća s njima te da on nije krivac za to.

Kaže kako su radnici, dok su radili za njega, bili dobro i uredno plaćeni, te je optužio Upravu za neizravno oporezivanje da su mu nezakonito blikirali račune. Uprava je odgovorila kako je sve po zakonu, a onda je federalni ministar zatražio da mu se odgovori zašto mu nije zaplijenjena imovina, ako Uprava tvrdi da poštuje zakon.

Radnici, koji su poručili kako ih ne zanimaju priče oko vlasništva i prepucavanja, istaknuli su kako žele samo jedno – isplate plaća i uplate doprinosa.

Kopirati
Drag cursor here to close