Bez zakona

Stati u kraj krađi u šumama

Gospodarstvo / Flash | 11. 11. 2014. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šumari i drvoprerađivači očekuju od novih vlasti u Federaciji BiH da se konačno donese zakon o šumama FBiH i da se spriječe nelegalne radnje u šumarstvu'', izjavila je Feni savjetnica u Gospodarskoj komori FBiH Šemsa Alimanović.

''Teško je shvatiti'', dodala je Alimanović, ''da na području FBiH već duže vremena ne postoji zakon o šumama i drugi normativni akti koji uređuju ovu oblast, s obzirom na to da šume zauzimaju 56 posto teritorije FBiH''.

Dodala je da je nezamislivo da ova oblast nije zakonski uređena te da se takvim bogatstvom i resursom ne gospodari na način na koji bi i trebalo.

Alimanović je naglasila kako, iako se bilježi porast izvoza, veliki problem predstavlja opskrba sirovinom kompanija o čemu će biti riječi i na sjednici Grupacije šumarstva i drvne industrije PKFBiH 13. studenog u Sarajevu.

Tom prilikom će također biti predstavljena urađena strategije drvne industrije FBiH kao i elektronski pregled kompanija iz oblasti šumarstva i drvne industrije koji će biti dostupan na web stranici Komore.

Podsjećamo, već smo ranije pisali kako šume siječe tko hoće, kad hoće i kako hoće te kako se šumarskim poduzećima daje novac unatoč zakonskim zaprekama za to.

Kopirati
Drag cursor here to close