Priključci

Stigli strojevi: U Ljubuškom se love nelegalne česme

Gospodarstvo / Flash | 22. 06. 2015. u 06:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici JP Parkovi d.o.o Ljubuški kreću u obračun s nelegalnim priključcima na vodovodnu mrežu na području ove općine. S ciljem što efikasnijeg i bržeg otkrivanja nelegalnih priključaka ljubuški su Parkovi nabavili uređaj, odnosno tragač nemetalnih vodovodnih instalacija.

Kako je priopćeno, radi se o uređaju Sistem PWG (generator impulsnog valovanja), koji omogućava traženje vodovodnih cijevi svih materijala, a razvijen je bio osobito za traženje nemetalne polivinil-kloridne, polietilenske i azbest-cementne cijevi.

Uz spomenuti uređaj za otkrivanje nelaglnih priključaka, tvrtka je nabavila i uređaj za otkrivanje kvarova geofon tip Aqua 100 , kako bi se gubitci na vodovodnoj mreži sveli na minimum. Proizvođač spomenutih uređaja je firma Andotehna – Ribnica, Slovenija, a isporučen je putem poduzeća Vodoskok iz Tomislavgrada.

Povodom nabavke spomenutih uređaja na lokalitetu pročistača otpadnih voda Matnjevac u Ljubuškom, održana je prezentacija i praktična obuka rada s uređajem za otkrivanje kvarova i tragačem nemetalnih vodovodnih instalacija.

Prezentaciju i obuku održali su predstavnici isporučitelja iz Slovenije, a obuci su nazočili predstavnici vodovodnih poduzeća iz područja Hercegovine i djela Bosne.

Nakon predstavljanja poduzeća Andotehna i njihovog proizvodnog programa izvršeno je praktično traženje nemetalnih instalacija metodom ''valovanja'' na lokalitetu pročistača otpadnih voda u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close