JP Šume Herceg-Bosne

Šume Herceg-Bosne idu u stečaj

Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2015. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vlade Federacije BiH danas je usvojena informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju i statusu JP Šume Herceg-Bosne d.o.o. Mostar i JP Bosanskohercegovačke šume Sarajevo.

Vlada je zadužila Šume Herceg-Bosne da Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dostave popis imovine poduzeća i izvještaj o poduzetim aktivnostima na njenoj zaštiti, a organ ovlašten za zastupanje ovog javnog poduzeća zadužen je da podnese prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Federalno pravobraniteljstvo će, u suradnji s resornim Federalnim ministarstvom, uputiti obavijest nadležnim općinskim sudovima na području Hercegovačko-neretvanske županije da u postupku namirenja potraživanja uposlenika poduzeća iz oblasti šumarstva poduzimaju zakonom određene mjere na zaštiti šuma i šumskog zemljišta u vlasništvu države.

Vlada Federacije BiH će Vijeća ministara BiH uputiti zahtjev da upravljanje nad JP Bosanskohercegovačke šume prenese na Federaciju BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Od šumarskih inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove Vlada je zatražila informaciju o mjerama poduzetim iz njene nadležnosti na sprječavanju nelegalne sječe šuma.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija da za prvu sljedeću sjednicu pripremi prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Proračuna FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva radi plaćanja troškova registracije osobe ovlaštene za zastupanje JP Šume Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close