Nakon analize

Svi 'Pekabesko' proizvodi ponovo na tržištu RS-a

Gospodarstvo / Flash | 05. 01. 2015. u 15:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija "Leburić komerc" nastavila je promet i distribuciju svih "Pekabesko" proizvoda na tržištu Republike Srpske, nakon konačne potvrde o apsolutnoj ispravnosti i sigurnosti svih proizvoda ovog makedonskog proizvođača.

Distribucija je nastavljena nakon što je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske stavilo izvan snage Naredbu o zabrani prometa namirnica proizvođača "Pekabesko" Ilinden.

Iz kompanije "Leburić komerc" danas su zahvalili svim kupcima, distributerima i potrošačima na iskazanom strpljenju i povjerenju u ispravnost i kvalitetu svih proizvoda "Pekabesko".

Navode da će u narednom razdoblju "nastojati da saniraju štete koje su nastale, kao i da vrate povjerenje svih potrošača u Pekabesko proizvode koje je narušeno "nakon šokantne zloupotrebe položaja i ovlaštenja i koje je imalo za cilj diskreditaciju i uništavanje kredibiliteta“ jednog od najvećih regionalnih proizvođača mesnih prerađevina "Pekebesko" Ilinden, Makedonija.

Rezultati analize, koju je na 80 proizvoda iz Pekabesko asortimana proveo Veterinarski institut Republike Srpske "Dr. Vaso Butozan", dokazali su ispravnost i zdravstvenu sigurnost proizvoda Pekabesko o čemu je kompanije "Leburić komerc", generalni uvoznik Pekabesko proizvoda u BiH nedvosmisleno, istinito i pravovremeno obavijestila kupce, distributere i potrošače.

Ministar poljoprivrede Republike Srpske je nakon konačne potvrde ispravnosti i sigurnosti "Pekabesko" proizvoda, u petak 26. prosinca, donio Naredbu o stavljanju izvan snage Naredbe o zabrani prometa za Pekabesko proizvode, koja je bila na snazi od 5. prosinca 2014. godine. Time je ponovo dozvoljen promet Pekabesko proizvoda na tržištu Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close