Euro 2024

Tko će biti sljedeći pobjednik turnira?

Otkrijte koji su favoriti za osvajanje Euro 2024 i kakve su njihove šanse prema vodećim kladionicama, uključujući pregled opcija za klađenje uživo.
Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2024. u 08:45 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Euro 2024: Šanse i favoriti

Dok se Euro 2024 približava, nogometna Europa s nestrpljenjem iščekuje nadolazeće natjecanje koje će ponovno okupiti najbolje europske reprezentacije. U ovom članku, istražujemo koji timovi dolaze kao favoriti, analiziramo njihove šanse i kako se kladionice postavljaju prema ovim ekipama.

Za one koji vole uzbuđenje klađenja uživo, ovo će biti vrhunac adrenalina koji može jedino nadmašiti svjetsko prvenstvo!

Analiza favorita za Euro 2024

Kako se Euro 2024 sve više približava, analize i prognoze o mogućim pobjednicima postaju sve zanimljivije. Neke od najvećih europskih nogometnih sila ponovno su u vrhu liste favorita, dok druge, manje favorizirane reprezentacije, mogu iznenaditi i uzburkati nogometnu scenu.

Njemačka

Njemačka, kao domaćin, ulazi u turnir s jasnom prednošću igranja na domaćem terenu i podrškom domaćih navijača. Pod vodstvom Hansi Flicka, reprezentacija kombinira iskustvo s mladošću, što ih čini izuzetno snažnim protivnikom. Sa strategijom koja promiče agresivnu igru i taktičku disciplinu, Njemačka ima sve potrebne elemente da ode daleko u turniru i potencijalno osvoji titulu.

Francuska

Kao aktualni svjetski prvaci, Francuska ulazi na Euro 2024 s visokim očekivanjima. Vođeni Didierom Deschampsom, Francuzi imaju moćan sastav igrača kao što su Kylian Mbappé i N'Golo Kanté, čiji talent i sposobnosti mogu riješiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Francuska posjeduje dubinu i kvalitetu koja ih čini jednim od glavnih kandidata za osvajanje Europskog prvenstva.

Španjolska

Španjolska, poznata po svom tiki-taka stilu igre, nastavlja impresionirati s mladom i tehnički izuzetno sposobnom ekipom. Luis Enrique je uspio integrirati mlade talente s iskusnijim igračima, stvarajući dinamičnu i vrlo konkurentnu momčad. Španjolska je sposobna dominirati posjedom lopte i kontrolirati tempo igre, što ih čini ozbiljnim kandidatom za visoki plasman.

Hrvatska

Ne smije se zanemariti ni Hrvatska, koja je u posljednjem desetljeću redovito bila među najboljim europskim reprezentacijama. Pod vodstvom Zlatka Dalića, Hrvatska je pokazala da može parirati najjačim svjetskim momčadima.

S igračima poput Luke Modrića i Ivana Perišića, koji možda ulaze u kasnije faze svojih karijera ali i dalje igraju na vrhunskom nivou, Hrvatska ima iskustvo i kvalitetu da iznenadi mnoge. Taktička fleksibilnost i borbenost koju Hrvatska pokazuje mogu biti ključni za prolazak kroz teške faze turnira i potencijalno osvajanje titule.

Euro 2024 nudi obećavajuće perspektive s mnoštvom timova koji imaju realne šanse za osvajanje. Ove reprezentacije, s kombinacijom talenta, taktike, i težnje za slavom, sigurno će pružiti nezaboravne trenutke i izuzetno uzbudljiv nogomet. Vjerujemo kako uživo utakmice budu predstavljale pravi spektakl te će svaka kladionica uživo ažurirati tečajeve velikom brzinom!

Tamni konji koji mogu iznenaditi Euro 2024


Pojam "tamni konj", odnosno dark horse, u sportskom kontekstu opisuje timove ili pojedince koji nisu prvotno favorizirani za pobjedu, ali imaju potencijal iznenaditi i postići značajne rezultate unatoč niskim očekivanjima. Ovi timovi često dolaze izvan glavnog fokusa javnosti i analitičara, ali posjeduju kvalitete koje bi mogli iskoristiti u svoju korist, često zbog nedovoljne pripreme suparnika koji ih podcjenjuju. Na Euro 2024, nekoliko reprezentacija ulazi u kategoriju tamnih konja, s potencijalom da uzdrma tradicionalne favorite i promijeni tijek turnira.

Italija: Ponovno rođenje nakon razočaranja

Italija, poznata po svojoj bogatoj nogometnoj povijesti i taktičkoj disciplini, često se vraća snažno nakon razočaravajućih performansi na prethodnim turnirima. Nakon što nije uspjela kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo 2018., Italija je osvojila Euro 2020, pokazujući svoju sposobnost da se regenerira i adaptira. Italija posjeduje mješavinu iskusnih veterana i sjajnih mladih talenata koji mogu pružiti neophodnu dinamiku i inovativnost.

Pod vodstvom iskusnog trenera, Italija može iskoristiti svoju taktičku pronicljivost i defanzivnu čvrstoću kako bi ponovno iznenadila na Euro 2024.

Nizozemska: Mladi talenti spremni za izazov

Nizozemska, s druge strane, ulazi u Euro 2024 s izuzetno talentiranom generacijom mladih igrača koji su se već dokazali u najjačim europskim ligama. S takvim talentima kao što su Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt, Nizozemska posjeduje temelje za izgradnju snažnog i dinamičnog tima. Nizozemska tradicionalno igra atraktivan i ofenzivan nogomet, koji može biti presudan u ključnim trenucima turnira.

Trener Nizozemske ima zadatak maksimizirati potencijal svojih mladih zvijezda, integrirajući ih u sistem koji promiče brzu igru i visok pritisak, čime se stvaraju prilike protiv čvrstih defanzivnih timova.

Procjene analitičara

Dok se Euro 2024 približava, sportski analitičari detaljno razmatraju svaku grupu, izlažući moguće scenarije i procjenjujući šanse svake nacije.

Grupa A: Dinamika pod pritiskom

Njemačka ulazi u turnir s teškim bremenom domaćina i očekivanjima da impresionira pod novim vodstvom Juliana Nagelsmanna. Nakon nekoliko neočekivanih poraza u pripremnim utakmicama, pritisak je na vrhuncu.

U međuvremenu, Škotska, koju karakterizira čvrsta ekipna sinergija pod Steveom Clarkeom, neće propustiti priliku za iznenađenje protiv favoriziranih Nijemaca već na samom otvaranju. Mađarska, osnažena svojim impresivnim performansama u kvalifikacijama i nedavnim uspjesima protiv top ekipa, smatra da ima realne šanse za vrh.

Švicarska, unatoč fluktuacijama u formi, opremljena iskustvom velikih natjecanja, ne smije se zanemariti kao ozbiljan konkurent u grupi.

Grupa B: Bitka titana

Španjolska, oslabljena nedavnom ozljedom važnog igrača Gavija, i dalje drži status favorita grupe. Međutim, susret s Hrvatskom, koja može biti jedno od posljednjih velikih natjecanja za veterana Luku Modrića, obećava taktičku bitku. Italija, iako trenutno nije u formi koja ih je dovela do pobjede na Europskom prvenstvu 2020., ne smije se podcijeniti. Albanija, pod vodstvom Sylvinha, hrabro cilja premašiti očekivanja i iznenaditi u izuzetno zahtjevnoj grupi.

Grupa C: Ispiti za Englesku

Engleska, predvođena Garethom Southgateom, suočava se s izazovom u Danskoj, zemlji koja želi osvetu za kontroverzni poraz u polufinalu Euro 2020. Slovenija i Srbija, iako manje rangirane, nose potencijal za iznenađenje, posebno Srbija koja ima impresivan napadački arsenal. Danska, osnažena ne tako davnom pobjedom nad Engleskom, može ključno utjecati na raspored snaga u grupi.

Grupa D: Francuski izazovi

Francuska bi trebala dominirati grupi, no suočava se s ozbiljnim izazovima od strane Nizozemske i Austrije. Austrija, pod Ralfom Rangnickom, i Nizozemska, s novom generacijom talentiranih mladih igrača, sposobne su za velike stvari. Ova grupa može lako postati jedna od najneizvjesnijih s obzirom na visok nivo konkurencije.

Grupa E: Neizvjesnost na svakom koraku

Belgija, iako u tranzicijskoj fazi, ostaje favorit grupe, no prisustvo Rumunjske, Slovačke, i potencijalne Ukrajine može dovesti do zanimljivih obrata. Ova grupa možda ne privlači na prvi pogled, ali sigurno će ponuditi dramatične trenutke i potencijalne iznenađujuće rezultate.

Grupa F: Portugalova dominacija?

Portugal, vođen Robertom Martínezom, izgleda kao siguran kandidat za prolaz, ali ni Turska ni Češka neće lako odustati. S izvanrednim rezultatima u posljednje vrijeme, Turska bi mogla opravdati oznaku tamnog konja, dok će Češka morati boriti se za svaki bod.

Svaka grupa na Euro 2024 pruža jedinstvene priče i potencijale za iznenađenja, dok stručnjaci i navijači s nestrpljenjem iščekuju kako će se drama odvijati na europskim terenima.

Kopirati
Drag cursor here to close