Prvi

Tomislavgrad dobio reciklažne kontejnere

Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2016. u 10:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka "Eko Stojkić" postavila je prve reciklažne kontejnere za prikupljanje četiri vrste otpada u Tomislavgradu.

Kontejneri su postavljeni u Ulici brigade "Kralja Tomislava", nasuprot zgrade Osnovne škole Ivana Mažuranića.

''U sklopu sjedišta tvrtke, koje se nalazi u Borčanima, izvode se završni radovi na uređenju reciklažnog dvorišta, gdje bi se sortirao i reciklirao sav prikupljeni otpad nakon čega bi slijedilo njegov daljnji plasman na bosanskohercegovačko tržište'', kazao je vlasnik "Eko Stojkića" Stipan Martinović.

Kako bi reciklažno dvorište zadovoljilo sve uvjete za početak rada potrebno je još ugraditi protupožarni hidrant što je u nadležnosti općinskih vlasti, dodao je.

Martinović je kazao njegova tvrtka ima dozvolu županijskog resornog ministarstva za postavljanje još jednog seta kontejnera za sortiranje papira, stakla, pet ambalaže i metala, na lokaciji kod Hotela "Tomislav", a plan je rasporediti kontejnere i na druge lokacije po Tomislavgradu, kao i u druge općine u Hercegbosanskoj županiji.

''Već šesnaest godina uredno surađujemo s osmogodišnjim školama na području Tomislavgrada, odnosno s njihovim eko sekcijama na prikupljanju starog papira. Želja nam je ojačati svijest naših mještana, osobito školaraca, o važnosti prikupljanja, sortiranja i recikliranja otpada na obostranu korist i zadovoljstvo'', istaknuo je Martinović, dodavši kako taj projekt od samog početka podupire Vlada Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close