Rekonstrukcija vodovoda

Tomislavgrad: Započeli radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2015. u 17:12

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tomislavgradu su ovoga tjedna započeli radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovoda u vrijednosti 2.013.774,49 maraka.

Kako je priopćeno iz Ureda općinskog načelnika, radove izvode djelatnici poduzeća Putovi d.o.o. Grude, a ugovorom potpisanim u siječnju ove godine predviđena je izgradnja kanalizacije i rekonstrukcija vodovoda u Tomislavgradu u ukupnoj dužini od 2,6 km.

Iz Općine napominju kako su danas započeli pripremni radovi za izgradnju vodoopskrbnog sustava Duvanjsko polje - vodoopskrbnog podsustava Mandino Selo.

Izgradnja ovoga podsustava, vrijednog 2.226.890,84 maraka, je ugovorom povjerena poduzeću Miličević d.o.o. iz Kreševa, a njime je predviđena izgradnja crpne stanice Mandino Selo, vodospreme Mandino Selo - gravitacijski i tlačni cjevovod, opskrbnog cjevovoda Omolje-Seonica, opskrbnog cjevovoda Seonica-Bukovica i opskrbnog cjevovoda Mesihovina-Mrkodol.

Izgradnjom ovoga podsustava i crpljenjem vode iz dodatna dva izvorišta, osiguravaju se prijeko potrebne dodatne količine pitke vode za vodoopskrbni sustav Duvanjsko polje.

Glavnina navedenih radova bit će financirana EU grant sredstvima Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), a ostatak su kreditna sredstva Europske investicijske banke (EIB).

Kopirati
Drag cursor here to close