Izetbegović i Kurtulmus

Turska u BiH ostvarila više od 650 projekata

Gospodarstvo / Flash | 12. 04. 2016. u 13:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom obilaska štanda Republike Turske, koja je zemlja partner na 19. međunarodnom sajmu gospodarstva - Mostar 2016., a koji se održava od 12. do 16. travnja u Mostaru, prigodnim riječima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. On je podsjetio kako s Republikom Turskom, BiH ima intenzivne odnose, kao i to da je Turska ostvarila više od 650 projekata u BiH.

‘’Most u Mostaru, most u Višegradu i drugo’’, podsjetio je uz ostalo Izetbegović, napominjući kako Turska ne pravi samo fizičke nego i duhovne mostove. Izetbegović je ocijenio ovaj sajam najznačajnijm gospodarskim sajmom u BiH.

‘’Mislim da je rastući i nikada nije bio posjećeniji nego ove godine’’, kazao je ovom prigodom Izetbegović.

‘’Sigurno da svi zainteresirani nisu mogli dobiti ni prostor i danas ima sigurno više od 50.000 posjetitelja’’, naglasio je on, ocjenjujući to kao dobar znak jačanja ekonomskoga prostora u BiH i u regiji.

‘’S nama su tu predsjednici kako susjednih zemalja tako i inozemni gosti i to se neće odraziti samo na ekonomsku razmjenu nego i na politički život u regiji i BiH’’, zaključio je predsjedatelj Predsjedništva BiH. Zamjenik premijera Vlade Republike Turske, Numan Kurtulmus izrazio je zadovoljstvo što je u Mostaru, gradu koji je, kako je ocijenio, dušom i klimom topao grad. Tom prilikom napomenuo je da je će Republika Turska uvijek podržavati BiH.

‘’Što se nas tiče, cijela BiH je vrijedna i važna. I Sarajevo i Mostar i Tuzla i Banja Luka i Bihać i Stolac i svaki pedalj ove zemlje za nas vrijedi i sretni smo što ovdje možemo realizirati važne projekte’’, kazao je Kurtulmus. Podsjetio je da su odnosi Turske i BiH na svim aspektima jako dobri i da se kontinuirano poboljšavaju.

‘’Naša želja i cilj je da naš ukupni obim trgovinske razmjene, koji je pola milijarde dolara, u najkraće vrijeme utrostručimo’’, poručio je Kurtulmus. Pogotovo, dodao je on, u Hercegovini, gdje je moguće i u oblasti poljoprivrede i turizma zajednički uspješno to realizirati i zato smo i danas ovdje.

Na kraju je svim sudionicima i posjetiteljima Sajma zaželio uspješan rad i posjetu te povod novim poslovima i dogovorima ne samo u Hercegovini nego i u cijeloj regiji. Iskoristio je priliku zahvaliti se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

‘’Želim također da se zna da ćemo sa predstavnicima naših institucija u BiH na svaki način činiti ono što smo do sada i nastaviti doprinositi poboljšanju naših odnosa u svim sferama’’, poručio je zamjenik premijera Republike Turske. Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak je na kraju izrazila zadovoljstvo što su grad Mostar i BiH predstavljeni kroz ovaj sajam.

Kopirati
Drag cursor here to close