Bez naplate

'Tuš' otišao u stečaj

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2015. u 07:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Bihaću pokrenuo je stečajni postupak u poduzeću "Tuš Trade" Bihać. Naime, pokretanjem stečajnog postupka u ovoj firmi, koja je poslovala u okviru slovenačkog trgovačkog lanca "Tuš", koji se povukao sa bh. tržišta i ostao dužan domaćim dobavljačima oko 20 milijuna maraka, obistinili su se strahovi domaćih firmi kojima je "Tuš" ostao dužan, a koje su mjesecima upozoravale da neće moći naplatiti svoja dugovanja ukoliko dođe do stečaja.

Teško će se svi domaći gospodarstvenici koji imaju potraživanja od "Tuša" uspjeti naplatiti, jer ova firma nema dovoljno imovine u stečajnoj masi, jer je najviše te imovine u robi, pišu Nezavisne. U Općinskom sudu Bihać jučer su nam kazali da je rješenjem otvoren stečajni postupak nad "Tuš Trade" Bihać, a da su razlozi navedeni u rješenju koje je objavljeno na oglasnoj tabli suda i koje će biti objavljeno u "Službenim novinama FBiH".

"Ispitno ročište na kojem će se ispitati prijave potraživanja stečajnih povjeritelja bit će održano 29. Svibnja 2015. godine sa početkom u 11 sati", kazali su iz ovog suda.

Inače, iz Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH ranije su upozorili da kompanija "Tuš" pokušava "na mala vrata" da se izvuče s nelegalno ostvarenom ogromnom dobiti i to putem proglašavanja stečaja firme "Tuš Trade" Bihać, ali i da nadležne institucije gotovo ništa ne rade da to spriječe. "Ako Sud donese odluku o otvaranju stečaja nad 'Tuš Tradeom', u tom slučaju svi parnični postupci koji su pokrenuti prema toj firmi bit će prekinuti i svi bh. gospodarstvenici dobavljači 'Tuša' kao povjeritelji, odnosno tužitelji, će biti pozvani da prijave svoja potraživanja u stečajnom postupku", rekli su tada iz VTK BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close