Kupovina sloge

Tuzla: Vlada novcem mislila pocijepati složnost radnika

Gospodarstvo / Flash | 07. 01. 2015. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni radnici propalih poduzeća iz Tuzle i Tuzlanske županije nastavili su danas pred zgradom pravosudnih institucija prosvjede.

Kako su najavili iz županijskog Sindikata solidarnosti, radnici će se okupiti i pred zgradom županijske Skupštine zbog odluke županijske Vlade koja nije dodijelila socijalnu pomoći svim radnicima uništenih firmi.

Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti, kazao je, za Agenciju Fena, da je prvobitna odluka Skupštine Tuzlanske županije bila da pomoć u iznosu od 400 KM dobije devet firmi plus tvornica obuće Aida.

''Međutim, Vlada, na čelu s premijerom Bahrijom Umihanićem, samoinicijativno je tu odluku prekrojila pa je dodijelila samo pomoć za ove četiri firme. Oni su na taj način, po našem mišljenju, željeli pocijepati radnike, pocijepati Sindikat solidarnosti a to im neće uspjeti. Na ovaj način nas samo mogu ojačati'', poručio je Kopić.

Jednokratnu socijalnu pomoć dobile su četiri firme i to Aida, Dita, Livnica i Konjuh, dok Gredelj, Poliolkem, Hotel Tuzla, Tuzla putevi, Guming, Borac iz Banovića nisu dobili socijalnu pomoć.

''Ići ćemo prema Skupštini županije da tražimo od njih da ispoštuju ovu odluku koja je glasila devet firmi plus Aida. Sramotno je da ove firme nisu dobile pomoć'', istaknuo je Kopić.

Kopirati
Drag cursor here to close