Kvaliteta i poslovanje

U Čapljini sedma konferencija kvalitete u BiH

Gospodarstvo / Flash | 08. 11. 2012. u 09:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedma konferencija kvalitete u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Kvaliteta kao ključni faktor poslovanja" započela je danas u Čapljini, a u organizaciji Asocijacija za kvalitetu u Bosni i Hercegovini te Privredne štampe d.o.o. Sarajevo.

Kako je u izjavi za Fenu kazao tajnik Asocijacije za kvalitetu u BiH Samir Leneš, na skupu sudjeluje 80-tak predstavnika iz raznih oblasti društva koji se bave kvalitetom i to iz BiH i Hrvatske.

''Na skupu sudjeluju konzultanti, predstavnici certifikacijskih kuća, ali i poduzeća i institucija koji su implementirali i certificirali sustav za upravljanje kvalitetom", kazao je Leneš, istaknuvši kako se skup realizira u okviru projekta "Unapređenje kulture kvaliteta u BiH i dodjela Državne nagrade za kvalitetu", a povodom Europskog tjedna kvalitete.

Također je istaknuo kako su teme o kojima će se govoriti tijekom dva dana konferencije vrlo aktualne.

"Prvoga dana konferencije govorit će se, između ostalog, o sustavu kvaliteta u proizvodnji i distribuciji hrane i pića i infrastrukturi kvaliteta za izvoz, dok će drugog dana biti riječi o upravljanju znanjem i ljudskim resursima, te o poticajima malim i srednjim poduzećima za certificiranje proizvoda i sustava upravljanja kvalitetom", kazao je Leneš.

Alena Ahmetspahić-Fočo, urednica izdanja Poslovnih novina, izrazila je zadovoljstvo što je Privredna štampa d.o.o. Sarajevo već treću godinu za redom suorganizator ove konferencije, te je istaknula kako Poslovne novine aktivno rade na promociji bh. gospodarstva u sustava kvalitete u BiH.

"Poslovne novine su jedini medij koji svake godine broj u ovom mjesecu posvećuju kvalitetu u BiH, što je bio jedan od razloga zbog kojeg nas je je Asocijacija za kvalitet BiH odabrala za partnera Projekta "Unapređenje kulture kvalitete u BiH i dodjela Državne nagrade za kvalitetu", napomenula je Alena Ahmetspahić-Fočo.

Inače, Sedma konferencija kvalitete u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Kvaliteta kao ključni faktor poslovanja" održava se pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Kopirati
Drag cursor here to close