reforma sustava

U Federalnom ministarstvu financija održan sastanak s Tehničkom misijom MMF-a

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2016. u 10:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica financija Jelka Milićević, sa suradnicima, održala je u srijedu u prostorijama Federalnog ministarstva financija završni sastanak s Tehničkom misijom Međunarodnog monetarnog fonda o reformi sustava raspodjele prihoda, koju predvodi voditelj Misije Julio Escolano.

Predstavnici Misije, koji u BiH borave od 2. veljače s ciljem pružanja pomoći u izradi novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, uradili su pregled postojećeg sustava raspodjele prihoda te dali preporuke za njegovo poboljšanje kako bi podržao pravednost i fiskalne ciljeve Federacije i predložili opcije za jačanje dosljednosti između transfera i fiskalne odgovornosti Federacije, županija i općina. Također je urađen pregled servisiranja vanjskog duga FBiH kako bi se osigurala odgovornost odgovarajućih razina vlasti i transparentno upravljanje otplatom duga.

Naglašeno je da unapređenje upravljanja javnim financijama na nižim razinama vlasti zahtijeva mjere s ciljem jačanja odgovornosti, omogućavanja izvora vlastitih prihoda koji ne izazivaju distorzije te davanja jačih poticaja za fiskalnu odgovornost.

Međunarodni monetarni fond će nastaviti pružati tehničku podršku i pomoć u reformi sustava raspodjele prihoda između različitih razina vlasti kroz pripremu novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, kaže se u priopćenju Federalnog ministarstva financija.

Kopirati
Drag cursor here to close