Radovi počeli

U izgradnju najvećeg bazena u Hercegovini će biti uloženo 10 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 03. 05. 2017. u 16:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja zatvorenog bazena na lokalitetu Abazovina u Trebinju odvija se planiranom dinamikom i sa punim angažmanom ljudstva i mehanizacije kako bi rokovi bili ispoštovani, potvrdio je Srni direktor javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković

On kaže da se zemljani radovi privode kraju, da su u tijeku pripreme za drenažu i da je završen razmještaj starih cijevi od postojećeg olimpijskog bazena koji se nalazi pored.

Čučković dodaje da je priključena voda, kao i da je u tijeku priključenje struje na novi objekt.
Prema prvobitnim procjenama, izgradnja zatvorenog bazena koštat će oko 10 milijuna KM, a radovi koji su počeli 9. ožujka trebali bi biti završeni za 580 dana.

Trebinje već desetljećima čeka izgradnju zatvorenog bazena, koji će, kada bude završen, biti jedini takav objekt u Hercegovini.

Za izvođača radova izabran je konzorcij domaćih tvrtki "Integral inženjering" i "Hercegradnja".
Čučković kaže da se usporedo s ovim radovima intenzivno radi i na uređenju olimpijskog bazena, koji će do 1. lipnja biti renoviran i biti u funkciji.

"Završena je rasvjeta, reflektori su postavljeni, a za sedam dana bit će u funkciji potpuno renovirani toaleti", rekao je Čučković, napominjući da će bazen biti mnogo funkcionalniji i sigurniji.

Na olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju od ove sezone bit će stvoreni svi uvjeti i za noćno kupanje.
Uređen je i bazen u Bregovima, koga u ljetnim mjesecima svakodnevno posjeti veliki broj kupača iz cijele Hercegovine.

U potpunu rekonstrukciju olimpijskog i bazena u Bregovima poduzeće "Hidroelektrane" na Trebišnjici uložit će 180.000 KM, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close