REDAH

U Mostaru održane radionice o energetskoj učinkovitosti

Gospodarstvo / Flash | 28. 09. 2016. u 12:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionice na teme "Predstavljanje pravne regulacije na polju energijske efikasnosti i energetskih certifikata u BiH" i "Smanjenje gubitka topline na objektima - Mjerenje radi povećanja energetske učinkovitosti objekata" upriličene su u utorak u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Prva radionica namijenjena je upravljačkim strukturama u tijelima javne uprave, a druga stručnom osoblju u tim tijelima, priopćeno je iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Cilj radionica je pružiti sveobuhvatni pregled tematike energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te primjenu specifičnih znanja u javnom sektoru s primjerima iz prakse.

Nakon provedene edukacije očekuje se kako će ciljane skupine steći dodatna znanja i tehnike za uspješno provođenje nacionalnih, entitetskih, županijskih i lokalnih energetskih politika.

Jedno od predavanja na radnicima održao je Ismar Jamaković, diplomirani inženjer strojarstva, koji je govorio o provođenju energetskih pregleda i certificiranja objekata unutar radionice te na temu "Predstavljanje pravne regulacije na polju energijske efikasnosti i energetskih certifikata u BiH".

Drugo predavanja upriličila je diplomirana inženjerka arhitekture Leonida Hadžimuratović koja je govorila u ime tvrtke CETEOR, koja je angažirana za potrebe održavanja radionica.

Ona je govorila o toplotnoj izolaciji objekata, zelenoj gradnji i pasivnim kućama unutar radionice, a osvrnula je se i na temu "Smanjenje gubitka topline na objektima - Mjerenje radi povećanja energetske učinkovitosti objekata".

Inače, radionice su organizirane unutar projekta CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje koje financira EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina (2007. – 2013.), a provodi 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je oko pola milijuna eura, od čega je polovica predviđena za aktivnosti u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close