Osnivačka skupština

U Mostaru osnovana jedinstvena lovačka organizacija ''Lovac''

Gospodarstvo / Flash | 16. 01. 2015. u 15:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici lovačkih društava „Velež“ Podveležje, „Golub“ Blagaj i „Divokoza“ Bijelo polje održali su 14. siječnja Osnivačku skupštinu Jedinstvene lovačke organizacije „Lovac“ Mostar. Novo Udruženje se formira radi organizovanog bavljenja lovstvom, ostvarivanja općeg interesa za unapredjenje uzgoja i zaštite divljači, zaštite prirode i okoliša u očuvanju prirodnog staništa divljači, njegovanja lovačke etike.

Osnivači su gore navedena lovačka udruženja koja djeluju na području Grada Mostara, odnosno na području ustanovljenog lovišta „Velež-Prenj“ koje se proteže od Drežnice na sjeveru Mostara, pa preko Podveležja do Blagaja i Vranjevića na Jugoistoku Mostara.

Jedinstvena lovačka organizacija trenutno broji blizu 500 članova i članice osnivači-lovačka društva se nadaju da će njihovim lovcima biti, putem natječaja koji će se uskoro raspisati i za ovo lovište ,isto biti dodjeljeno na upravljanje na razdoblje deset godina. Time bi se osigurala potpuna provedba Zakona o lovstvu na području Grada Mostara. odnosnona području cijele Hercegovačko-neretvanske županije.

Za predsjednika Upravnog odbora je izabran Šefik Voljevica, član L.D.-a“Velež“ Podveležje , a za njegovog zamjenika Ahmed Hodžić , član L.D.-„Divokoza“. Za predsjednika Skupštine je izabran Dragan Velagić , član L.D.- „Golub“ Blagaj, priopćila je lovačka organizacija ''Lovac''.

Kopirati
Drag cursor here to close