Humilišani

U Mostaru permakulturna radionica izrade zelenog krova

Gospodarstvo / Flash | 08. 07. 2016. u 06:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana Nešto Više BiH u suradnji s Uredom za permakulturu Hrvatske od 29. do 31. srpnja organizira praktičnu permakulturnu radionicu izrade zelenog krova na ekološkom imanju Udruge, u mjestu Humilišani pokraj Mostara.

Radionicu će voditi instruktor permakulture Ivan Gregov, priopćeno je iz navedene Udruge.

Zeleni krov jedno je od graditeljskih rješenja u permakulturi, također i u zelenom ili održivom graditeljstvu. Sukladno sa principom multifunkcionalnosti koji ima važno mjesto u permakulturi, zeleni krov istovremeno ima više funkcija, odnosno rješava više problema odjednom.

Primarano to je popravljanje termičke slike objekta - snižavanje zagrijavanja ljeti i manji toplinski gubici zimi. Pored toga, zeleni krov smanjuje rizike od prokišnjavanja, smanjuje troškove postavljanja crijepa, a može čak i filtrirati vodu za piće. Primjeniti se može podjednako na kose ili ravne krovove.

Na radionici će se u potpunosti izvesti nisko-budžetni ravni zeleni krov, nakon uvoda od 90 minuta teoretske razrade o ovoj disciplini zelene gradnje.

Radionica je namjenjena nositeljima PDC certifikata, ponuđena prvenstveno učesnicima nedavno završenih tečajeva permakulture u BiH i Dalmaciji, kao i ostalih ranije održanih tečajeva u BiH i susjednim zemljama.

Broj mjesta za prijave je ograničen na 20 osoba. Zainteresirane osobe koje nisu nositelji PDC certifikata, mogu se prijaviti na rezervnu listu sudionika, kako bi bili pozvani u slučaju da preostane slobodnih mjesta.

Prijave se primaju do popune mjesta, a najkasnije do 22. srpnja. Detaljnije informacije se mogu dobiti putem e-mail adrese sanjadjermanovic@nestovise.org, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close