Inicijativa

U Mostaru promocija socioekonomskih reformi

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2015. u 12:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 15 gradova širom Bosne i Hercegovine tijekom svibnja i lipnja planirana je realizacija inicijative Ureda specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini (EUSR), sa svrhom promoviranja javne rasprave o socioekonomskim reformama.

Inicijativa je proistekla iz Sporazuma za rast i zapošljavanje, koji je objavljen u lipnju 2014. godine te poziva na izradu reformskog programa za Bosnu i Hercegovinu u zaključcima Vijeća Europske unije iz prosinca 2014. godine.

Nizom jednodnevnih manifestacija i promotivnih aktivnosti, pozornost će se usmjeriti na najpotrebnije reforme i mogućnosti za sve skupine bh. društva. Tijekom svih dana, događanja će uključivati razgovore s građanima i mini sajam zapošljavanja i karijera.

"Program Sporazuma za rast i zapošljavanje je program za one koji žele vidjeti bolju kvalitetu života u BiH, više radnih mjesta, povećanje ulaganja i bolje perspektive za mlade i sve građane ove zemlje. Iz tog razloga, inicijativa okuplja predstavnike EUSR-a, predstavnike zemalja članica Europske unije, zajedno s lokalnim ekonomskim stručnjacima, lokalnim dužnosnicima, poduzećima i obrazovnim institucijama, ali što je najvažnije, lokalno stanovništvo, kako bismo razgovarali o zajedničkom programu ekonomskih mogućnosti za sve", istaknuo je Andy McGuffie, šef Odjela za Komunikacije i glasnogovornik Delegacije EU/EUSR-a.

Prvi događaj pod nazivom "Što znači Sporazum za rast i zapošljavanje?", koji također označava i početak inicijative, planiran je u Tomislavgradu 5. svibnja, nakon čega slijedi Čapljina - 6. svibnja.

Nakon toga, nastavlja se s posjetima drugim općinama. Događanja su organizirana u Bihaću 20. svibnja, Sanskom Mostu 21. svibnja, Prijedoru 22. svibnja, Istočnom Sarajevu 28. svibnja, Foči 29. svibnja, Brčkom 4. lipnja, Bijeljini 5. lipnja, Mostaru 11. lipnja, Trebinju 12. lipnja, Travniku 18. lipnja, Vitezu 19. lipnja, Doboju 25. lipnja i Tuzli 26. lipnja.

Mediji se pozivaju u Tomislavgrad 5. svibnja u Kulturno-informativni centar i Čapljinu, 6. svibnja u Kino dvoranu. Početak razgovora s građanima u obje općine bit će upriličen u 11, a izjave za medije u 13.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close