REDAH

U Mostaru završen trening za pripremu IPARD projekata

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2012. u 09:10 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Asocijacije za regionalni razvoj (REDAH) iz Mostara i Njemačke razvojne agencije GIZ jučer je u Centru za ruralni razvoj i poljoprivredu na Buni kod Mostara završen dvodnevni intenzivni trening za pripremu IPARD projekata.

IPARD je novi pretpristupni program Europske unije i sastavni je dio IPA-e (Instrument pretpristupne pomoći) odnosno njegova V. komponenta Ruralni razvoj. Glavni cilj IPARD programa je unapređenje poljoprivrednog sektora uz pomoć konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda.

Ovaj program još uvijek nije dostupan za Bosnu i Hercegovinu, stoga je ovaj trening poslužio kao upoznavanje s budućim dostupnim sredstvima kao i prijenos iskustava iz Republike Hrvatske.

Trening je održao trener za upravljanje projektima financiranim sredstvima programa Kristijan Marek iz Republike Hrvatske, koji je ovaj program predstavio kroz primjere konkretnih, uspješno financiranih, projekata za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrte i d.o.o. u sektoru voća i povrća, farmi i prerade voća i povrća.

Info dani o IPARD programu bit će organizirani po sljedećem rasporedu:
29.10.2012. Posušje, zgrada općine, s početkom u 11:00 sati;
30.10.2012. Mostar, Centar za ruralni razvoj i poljoprivredu – CRRP, Buna, s početkom u 10:00 sati;
31.10.2012. Trebinje, lokacija još nije poznata, s početkom u 10:00 sati., priopćeno je iz REDAH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close