Dodijeljen certifikat

Ulja 'Bimal' dobila halal certifikat

Gospodarstvo / Flash | 02. 11. 2012. u 13:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za certificiranje halal kvalitete u četvrtak je dodijelila halal certifikat kompaniji "Bimal" d.d. Brčko. Halal certifikat menadžerici za kvalitet "Bimala" Sanji Andrić uručio je direktor Agencije Amir Sakić.

"Zadovoljstvo i zahtjevi kupaca naših proizvoda su temelj poslovne politike "Bimala". Implementirani sistemi upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane unaprijeđeni su ispunjavanjem zahtjeva halal standarda, čime su ispunjeni preduvjeti za izvoz naših ulja na tržišta Bliskog i Srednjeg istoka", izjavila je glasnogovornica "Bimala" Nataša Pucar.

Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić izrazio je zadovoljstvo što se "obitelji" halal proizvođača pridružio "Bimal" d.d. koji je nesumnjivo jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih brendova.

"Korisiti od implementacije halala u "Bimalu" su višestruke. Njihove proizvode direktno koriste krajni potrošači, a ujedno su i jedan od važnijih sastojaka velikog broja halal proizvoda drugih proizvođača. Želim im da ostvare značajne poslovne uspjehe putem plasmana svojih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu", rekao je Sakić, priopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

"Bimal" d.d. Brčko je jedini bh. proizvođač i jedan od vodećih regionalnih proizvođača jestivih ulja. Kompanija posjeduje najkvalitetniju opremu kojom rukovode visokoobrazovani, stručni i odgovorni zaposlenici, koji vrlo efikasno primjenjuju suvremene sisteme upravljanja i kontrole kvaliteta.

Kopirati
Drag cursor here to close