Skroman rast

Unatoč poplavama kretanja u bh. ekonomiji pozitivnija u odnosu na 2013.

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2015. u 15:01 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kretanja u bh. ekonomiji u deset mjeseci 2014. godine bila pozitivnija u odnosu na prethodnu godinu (iako zaustavljena zbog poplava)'', navedeno je u informaciji Direkcije za ekonomsko planiranje BiH o kretanju makroekonomskih pokazatelja za siječanj - listopad 2014. godine, koju je danas primilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Međutim, zbog trendova koji ukazuju na skroman ekonomski rast u okruženju, vremenskih nepogoda koje su pogodile BiH i zemlje okruženja, blagog rasta industrijske proizvodnje u BiH te deflacije u BiH, potrebno je poduzeti mjere i aktivnosti koje će poboljšati stanje u ekonomiji BiH, navodi se u ovoj informaciji i dodaje da će Vijeće ministara poduzeti sve potrebne mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti na promociji i privlačenju investicija, podršci izvozu i zapošljavanju radi poboljšanja stanja u gospodarstvu u BiH.

Bruto devizne rezerve za deset mjeseci 2014. godine iznosile su 7,6 milijardi KM i u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježeno je povećanje od 11,2 posto.

Ukupni depoziti za deset mjeseci 2014. godine iznosili su 15,2 milijardi KM i veći su za osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close