Radovi se privode kraju

Uskoro puštanje u promet kružnog toka na izlazu s autoceste u Čapljini

Gospodarstvo / Flash | 27. 01. 2017. u 09:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vozače koji koriste granični prijelaz Bijača, odnosno dio autoceste na koridoru Vc kroz Hercegovinu, te magistralnu cestu M-6, Čapljina - Ljubuški, nezaobilazna tema je rekonstrukcija raskrižja u Prćavcima kod Čapljine.

Zbog radova promet se trenutačno odvija usporeno, jednim prometnim trakom. Radove izvodi mostarska tvrtka “HP Investing”.

Sabahudin Bojčić, voditelj gradilišta, kaže da radovi teku dobro.

''Bilo je problema za vrijeme niskih temperatura jer nismo mogli izvoditi betonske radove, mislim da ćemo posao obaviti u roku, do početka ožujka. Imali smo i nekih naknadnih radova jer je postojeći vodovod prolazio sredinom kružnog toka, pa smo ga morali izmjestiti, kao i ostale instalacije'', kaže Bojčić.

Umjesto ranijeg odvojka iz smjera Čapljine prema Zvirovićima, odnosno autocesti i silaska preko nadvožnjaka u obrnutom smjeru, izgradnjom kružnog toka sav promet prema autocesti odvijat će se preko nadvožnjaka, kao i promet između Čapljine i Ljubuškog.

''Vozači trebaju obratiti pozornost na radove, imati strpljenja, a izgradnjom kružnog toka bit će sve ljepše, brže i sigurnije'', naglašava Bojčić.

Izgradnjom kružnoga toka postići će se preglednost prilikom izlaska s regionalne ceste R-425 iz Prćavaca, odnosno autoceste, na magistralu M-6, Čapljina - Ljubuški, i obrnuto, piše Vecernji.ba. Regionalna cesta R-425 od raskrižja na magistralnoj cesti M-6, do prilaza autocesti u Zvirovićima, u cijelosti je rekonstruirana.

Investitor radova je JP “Ceste FBiH”, izvođač “HP Investing” Mostar, projektant “Pronasa” Sarajevo, a nadzor obavlja “IG” iz Banje Luke. Vrijednost radova je 401.429 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close