Sarajevo

VIDEO | Da su građani redovite platiše, vodoopskrba bi bila bolja

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2017. u 08:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da su građani redovne platiše računa za vodu, vodoopskrba bi bila bolje, jer Kantonalnom javnom komunalnom poduzeću "Vodovod i kanalizacija" građani duguju 64 milijuna KM. Planiramo uzeti kredit Europske banke za obnovu i razvoj 60 milijuna KM, a taj novac neće biti dostatan da se rekonstrukcija mreže izvrši na način koji zahtijevaju svjetski standardi'', kazao je u intervju za Fenu direktor ovog poduzeća Nezir Hadžić.

Najveći problem su, kaže, dugovanja objekata kolektivnih stanovanja koja iznose 44 milijuna, a protiv čega se uposlenici tog poduzeća ne mogu boriti zbog tehničkih razloga.

''Svi potrošači su na jednoj vertikali. Ako jedan plaća, a drugi ne, ne postoji tehnička mogućnost da onog koji ne plaća isključimo. Ostaje nam jedino da ih tužimo, ali sudski procesi jako dugo traju'', rekao je Hadžić.

Naglašava da je njihov fokus u ovom trenutku borba protiv nelegalnih potrošača vode u KS-u te da su u vezi s tim napravili velike rezultate.

''Dosad smo otkrili oko 400 nelegalnih potrošača i izdali smo im kazne, posebno ako su gospodarski subjekti. Kazne su enormno visoke do 50.000 KM, a nedavno smo kaznili hotel sa 40.000 KM, koji će nam kaznu isplaćivati u ratama'', istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close