Sjednica

Vlada dala nove kredite

Gospodarstvo / Flash | 04. 02. 2015. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru Treći izvještaj o rezultatima primjene Akcijskog plana za provođenje Općeg plana Vlade FBiH u borbi protiv korupcije u 2014. godini.

Usvojena je i Uredba koja propisuje način primjene odgojnih preporuka prema maloljetnim počiniteljima kaznenih djela, vrste i uvjeta za njihovu primjenu, ciljeve koji se njima žele postići, rokove za primjenu i provođenje, te organe koji sudjeluju u postupku.

Usvojeno je rješenje o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke Sarajevo federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno financiranje projekata dodjelom kredita za 2014. godinu gospodarskom društvu RM-LH Zenica u iznosu 300.000 KM.

Vlada je donijela i dvije odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u proračunu FBiH za 2014. godinu federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije - "Izdaci za financijsku imovinu - ostala domaća pozajmljivanja", što predstavlja kreditiranje pod povoljnim uvjetima u poplavljenim područjima.

Sredstva su dodijeljena privrednom društvima "Almi" Zenica, i to 80.000 KM i "Plasteks" Gračanica 400.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close