Odluke

Vlada o Aluminiju: Sazvati skupštinu!

Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2015. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svojstvu dioničara tog gospodarskog društva, Vlada je predložila dnevni red na kojem bi bili izbor radnih tijela Skupštine, donošenje odluke o usvajanju Godišnjega izvješća o poslovanju "Aluminija" za 2014. (uključujući financijsko i izvješće revizora, Nadzornog i Odbora za reviziju), donošenje odluke o raspodjeli dobiti "Aluminija" za 2014., donošenje odluke o razrješenju članova sadašnjeg Nadzornog odbora uime državnog kapitala, te donošenje odluke o imenovanju vršitelja tih dužnosti (na osnovu Odluke Vlade FBiH od 22. svibnja 2015.), priopćeno je.

Ukoliko Nadzorni odbor "Aluminija" u roku od 15 dana ne objavi obavijest o sazivanju Skupštine Društva sukladno odredbama Zakona o gospodarskim društvima, to će izravno učiniti Vlada FBiH, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Federalna vlada izmijenila je Odluku o davanju prethodne suglasnosti za privremeno imenovanje kandidata na upražnjene pozicije članova Nadzornog odbora „Aluminija“ d.d. Mostar ispred državnog kapitala, te za člana NO ovog društva imenovala Zdenka Klepića.

Inače, Nakon razmatranja Informacije o implementaciji Zakona o plaćama i drugim materijalnim pravima organa upravljanja institucija Federacije BiH i javnih poduzeća u većinskom vlasništvu Federacije BiH, Federalna vlada danas je ovlastila premijera Federacije BiH da od institucija koje je osnovala Federalna vlada, koje vrše javna ovlaštenja i imaju status pravne osobe, te privrednih društava u kojima Vlada Federacije BiH vrši neposredna ovlaštenja na osnovu državnog kapitala iz nadležnosti FBiH, zatraži kopiju platnih lista za ožujak, travanj i svibanj 2015. godine, kopiju menadžerskog ugovora (ili drugog akta) kojim je regulirana visina mjesečne plaće i ostalih prinadležnosti za direktora i članove uprave, te kopiju ugovora (ili drugog akta) kojim je utvrđena visina mjesečne naknade za predsjednika i članove upravnog ili nadzornog odbora.

Nakon kompletiranja i analiziranja ovih podataka, Vlada FBiH će utvrditi jedinstven način reguliranja visina plaća.

Federalna vlada danas je ovlastila premijera FBiH Fadila Novalića da, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donosi podzakonske akte iz nadležnosti ovog ministarstva do imenovanja federalnog ministra energije, rudarstva i industrije.

Istovremeno je ovlastila sekretara Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipu Buljana za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Ministarstva, naloga za plaćanje financijskih obveza Ministarstva i drugih akata, također do imenovanja federalnog ministra energije, rudarstva i industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close