Bit će plaćeno

Vlada 'oduzela' 19 nekretnina zbog Autoceste u Čapljini

Gospodarstvo / Flash | 16. 09. 2016. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zahtjev JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, Federalna vlada danas je donijela 19 rješenja o uvođenju u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine potpuno izvlaštene rješenjem Službe geodetskih i imovinsko­pravnih poslova Općine Čapljina.

Postupak izvlaštenja vođen je radi izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići na području Općine Čapljina, nakon što je za ovu izgradnju utvrđen javni interes Odlukom Vlade FBiH od 11.3.2013. godine.

Autoceste FBiH ističu kako se radi o realiziranju ciljeva od javnog interesa i investiciji velike vrijednosti, za što je, sukladno Ugovoru o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke za realizaciju projekta Koridor Vc, prihvaćeno zaduženje od 100 milijuna eura.

Riječ je o izgradnji prometnice koja je na ovoj poddionici strateški bitna za turizam i gospodarstvo FBiH, jer povezuje dvije značajne turističke destinacije - Počitelj i Međugorje - s međunarodnim graničnim prijelazom Bijača.

''Vlada FBiH ocjenjuje kako ulazak u posjed izvlaštenih nekretnina prije isplate neće narušiti prava vlasnika u postupku određivanja naknade pred nadležnim sudom'', navela je Vlada Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close